Recomandare tehnică

Informații pentru alegerea corectă a tipului de pânză

4 aprilie 2018

Informații pentru alegerea corectă a tipului de pânză

Wood-Mizer deține o gamă largă de pânze panglică pentru a satisface toate tipurile de aplicații de debitare lemnoasă, de la esențele moi și verzi, până la cele dure și uscate. Oferind peste 60 de profiluri de pânză panglică cu o serie extinsă de combinații în funcție de unghiul și ceaprazul dinților, lățimea și grosimea pânzelor, singura întrebare care rămâne este: care pânză Wood-Mizer vi se potrivește cel mai bine?
 
SilverTIP
SilverTIP este o pânză ideală pentru debitarea primară și secundară, precum și pentru medii de prelucrare cu volum ridicat. Fabricate din oțel “carbon”, pânzele SilverTIP pot fi utilizate pe ambele tipuri de fierăstraie, portabile și industriale, și sunt de-asemenea adecvate fierăstraielor orizontale. Oțelul carbon este cel mai comun oțel utilizat în fabricarea pânzelor panglică înguste și poate fi reascuțit, dar tipic nu de atâtea ori ca o pânză din oțel de aliaj-înalt.

Lățime 32mm, 35mm, 38mm, 40mm, 45mm, 50mm, 63mm, 75mm
Grosime 1.00mm, 1.07mm, 1.14mm, 1.40mm
Mai moale decât “oțelul din aliaj-înalt”.
 
DoubleHARD
DoubleHARD este o pânză universală durabilă pentru debitarea esențelor moi, tari, lemnului noduros și înghețat. Materialul original al pânzei DoubleHARD constă în oțelul de ”aliaj înalt”, pânza fiind astfel proiectată pentru fierăstraiele portabile și industriale. Cu dinții căliți prin inducție, pânzele DoubleHARD oferă o rezistență și durată de viață dublă, comparativ cu pânzele standard din carbon.

Lățime 32mm, 35mm, 38mm, 40mm, 50mm
Grosime 1.00mm, 1.07mm, 1.14mm, 1.27mm
Mai dur decât ”oțelul carbon”.
Material dur, fără desprindere de așchii.
Pânză durabilă, chiar și după re-ascuțiri multiple.
 
MaxFLEX
MaxFLEX este o pânză universală de calitate premium, pentru utilizare în medii de tăiere și retăiere, unde durata mare de viață este de dorit. Fabricate dintr-un oțel premium de ”aliaj-înalt” pentru flexibilitate și durată maximă de viață, pânzele MaxFLEX sunt utilizate în principal în aplicațiile portabile și industriale, dar pot fi de-asemenea utilizate în retăiere.

Lățime 32mm, 35mm, 38mm
Grosime 1.00mm, 1.07mm, 1.14mm, 1.27mm, 1.40mm
Întreținere cu tehnologia de ascuțire CBN.
Duritatea materialului similară cu modelul DoubleHARD.
 
BiMETAL
Pânzele BiMETAL sunt fabricate din două piese de oțel de “aliaj înalt”, cu vârful dintelui sudat cu fir și călit. Utilizate în general pentru debitarea primară efectuată de fierăstraie portabile sau industriale, pânzele BiMETAL dețin o muchie ascuțită de până la trei ori mai lungă decât pânzele din carbon. Modelul BiMETAL oferă o durată de viață mai lungă în stare ascuțită comparativ cu majoritatea pânzelor din carbon și aliaj-înalt și este proiectat pentru medii de producție.

Lățime 34mm
Grosime 1.07mm
Întreținere cu tehnologia de ascuțire CBN.
 
RazorTIP
Pânzele RazorTIP Stellite® lucrează forte bine când sunt necesari timpi mai lungi de operare, rezistență excelentă la uzură și re-ascuțiri multiple pentru debitarea lemnului tropical de esență tare și chiar a celui de esență moale. Fabricate din oțel ”aliaj-înalt” cu dinți Stellite®, pânzele RazorTIP Stellite® prezintă o caracteristică de rezistență ridicată la uzură, care le avantajează în timpul debitării normale și dificile, comparativ cu alte pânze din aliaj înalt sau carbon.

Lățime 32mm, 38mm
Grosime 1.07mm, 1.14mm, 1.40mm
Întreținere cu tehnologia de ascuțire CBN.
Dinții sunt mai rezistenți la tocire față de pânzele fabricate din aliaj-înalt.
 
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Newsletter

Dacă vă place acest articol, nu le ratați pe următoarele! Primiți știri lunare și articole de la Wood-Mizer în căsuța poștală.

Abonați-vă