• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Blog - Povești de succes și articole

5 februarie 2018

Clopotele tradiționale fabricate în Germania încă din anul 1725 sună acum mai bine, datorită jugurilor din stejar

Compania Bachert, fondată în anul 1725 de către Kaspar Bachert în sud-vestul Germaniei, toarnă și restaurează întreaga gamă de clopote din bronz și clopotnițe din lemn pentru clienți din întreaga Europă. După 300 de ani de istorie, compania este încă administrată de descendenții fondatorului, și continuă activitatea în același mod ca și acesta.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu modul în care sunt turnate clopotele, poate fi un proces foarte fascinant, deoarece se folosește o formă construită din cărămizi și lut, iar golul clopotului este umplut cu pământ. Timp de 300 de ani, procesul a rămas în mare parte la fel. Faptul că este atins un ton perfect la sfârșitul procesului tradițional de turnare reprezintă cu adevărat o operă de artă, iar compania Bacherts excelează în această privință.

Tonul final al clopotului este influențat de jugul (suportul) de care se suspendă clopotul. Compania Bachert intuiește că cel mai bun material pentru jugul de lemn este stejarul, din cauza sunetului plin și moale creat de combinația clopotului de bronz mare, suspendat de această bucată de lemn.

În mai 2012, compania Bachert a pus în funcțiune un fierăstrău-panglică Wood-Mizer LT15. Investiția de capital este scăzută pentru acest utilaj, comparativ cu alte metode de prelucrare a lemnului, iar costurile operaționale sunt minime. Fierăstrăul este echipat cu o mașină de rindeluit / profilat MP100, astfel încât compania Bacherts poate transforma un buștean într-o grindă rindeluită, finisată, fără alte mașini mari de procesare. Înainte de sosirea fierăstrăului și mașinii de rindeluit, fabricarea unui jug de clopot dura cel puțin o zi. Acum se produce același jug în mai puțin de o oră.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit pe Pagina de știri a Wood-Mizer România

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri

SUBSCRIE

Newsletter

Dacă vă place acest articol, nu le ratați pe următoarele! Primiți știri lunare și articole de la Wood-Mizer în căsuța poștală.

Abonați-vă