• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Știri

Restaurarea caselor din lemn: de la hobby la afacere

16 mai 2019

Restaurarea caselor din lemn: de la hobby la afacere

Pentru mulți proprietari de fierăstraie Wood-Mizer, prelucrarea lemnului începe ca hobby, iar în timp se transformă într-o afacere reală care aduce nu numai plăcere, ci și venituri.

Familia lui Kim și Christian Zibulla din micul oraș Berkum din Germania conduce o companie globală de inginerie. Fascinația pentru vechea arhitectură a caselor din lemn i-a condus în situația în care acum câțiva ani au cumpărat la licitație o clădire veche, catalogată ca monument de arhitectură.

"De fapt, căutam un apartament pentru a locui, dar nu am putut trece peste o astfel de oportunitate", povestește Kim. "Nimeni nu a vrut să cumpere această casă de teama costurilor exorbitante de restaurare și a cerințelor stricte ale administrației pentru protecția monumentelor arhitecturale".

După multe luni de muncă, casa a fost complet restaurată, iar Kim și Christian Zibulla și-au dat seama că nu se vor opri aici și au achiziționat o a doua casă din lemn, alături.

Acum, familia lucrează din greu la a treia casă, lângă care va fi construit un atelier de dulgherie. O echipă de zece meșteri se implică activ în restaurarea clădirilor. Echipamentul Wood-Mizer implicat în proiecte include un fierăstrău electric LT20, achiziționat în 2013, precum și un fierăstrău mobil LT70 cu motor diesel și un circular EG100, achiziționate la începutul anului 2018. Modulele camerei de uscare sunt montate într-o remorcă pe roți. Iar prima mașină de rindeluit / profilat Wood-Mizer tocmai a fost livrată. Toate mașinile sunt ușor de transportat și instalate direct pe șantier. Christian Zibulla cumpără stejar proaspăt, îl păstrează sub formă de bușteni timp de 3-4 ani, apoi îl debitează și usucă după cum este necesar.

Evident, experiența familiei Zibulla a ajutat-o să-și transforme hobby-ul într-o afacere nouă - serviciul de reparare și restaurare a caselor vechi. Așa că acum și alți iubitori ai acestei forme de arhitectură pot să se bucure de șansa de a locui în casele renovate cu semifabricate din lemn. Tel: +49 151 18 250 114

Postat de: Kirsten LongmussPrint

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri