• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Știri

O mică magazie de zahăr pentru producția de sirop de arțar la ferma familiei

28 august 2019

O mică magazie de zahăr pentru producția de sirop de arțar la ferma familiei

Cu ajutorul fierăstrăului Wood-Mizer LT40, Herbert Butterfield a construit un mic hambar din lemn de pin alb și frasin la ferma familiei sale din Charlotte, Michigan. În acest hambar, el a realizat o magazie de zahăr pentru producerea siropului de arțar.

Siropul de arțar reprezintă un produs unic, care este realizat după o rețetă indiană străveche din seva unui tip special de arbore de arțar ce crește în America de Nord.

Pentru construcția hambarului, Herbert a tăiat aproximativ 2,8m3 de pin alb și frasin pe fierăstrăul său Wood-Mizer LT40 hidraulic pentru lați, scânduri și elementele structurale.

“Fără fierăstrăul Wood-Mizer, nu aș fi putut realiza proiectul în felul acesta, mai ales dacă ar fi trebuit să cumpăr întreg lemnul de la magazin,” spune Herbert.


Herbert a finalizat magazia de 4,3m x 6,1m în doar șase luni, utilizând metodele de construcție cu cadre din lemn.

“Iubesc ce am realizat. Oricine ajunge să vadă construcția, își dorește una,” spune Herb. “Este pur și simplu deosebită”.

Debitând propriul lemn, Herbert a estimat o economie de 4,000 $ pe materiale și spune că hidraulica fierăstrăului l-a ajutat cel mai mult pe durata acestui proiect.

“Este cu adevărat o combinație de utilitate și plăcere,” concluzionează Herbert. Magazia sa de zahăr va produce sirop pentru familie și prieteni timp de foarte mulți ani de acum încolo.


Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri