• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Știri

O fabrică de prelucrare a lemnului din Slovenia se bazează pe fierăstraiele Wood-Mizer

17 aprilie 2019

O fabrică de prelucrare a lemnului din Slovenia se bazează pe fierăstraiele Wood-Mizer

Proprietarul unei afaceri de prelucrarea lemnului ne povestește cum a îmbunătățit și dezvoltat treptat fabrica și și-a îndeplinit visul de a lucra cu lemn.

Mă numesc Jože Modic și sunt directorul companiei Modic Carpentry din Slovenj Gradec, Slovenia. Pentru mine, lemnul aduce un sentiment de căldură și stil într-un mediu interior. Oricine iubește lemnul ar trebui să aleagă o profesie în prelucrarea sa!

Am ales meseria de tâmplar în 1981 pentru că mi-a plăcut cu adevărat și cred că am luat decizia corectă. M-am dus la școala de tâmplărie din Maribor, care avea un program profesional de trei ani.

Începuturile noastre au fost foarte timide. Atelierul meu inițial avea o suprafață de doar 4 x 9 metri! Foloseam un moped pentru a mă întâlni cu clienții de pardoseli și uși ... Mai târziu, am decis să achiziționez niște mașini pentru prelucrarea lemnului.

Viziunea mea a fost aceea de a-mi dezvolta compania treptat, iar apoi, după o muncă grea, am obținut o rentabilitate mai mare pentru produsele individuale din lemn. Am început să-mi dau seama că tot mai mulți oameni doreau produsele mele, așa că am extins și am demarat angajarea de noi lucrători - doar unul la început, apoi doi, trei și mai mulți. La început am fost limitat de echipamentul nostru de producție, dar l-am îmbunătățit treptat.

Scopul nostru principal este să lucrăm cu lemnul. Mașinile și procesele noastre ne permit să producem orice - bucătării, dormitoare, camere de joacă, birouri ... În plus, oferim servicii de design interior firmelor locale.

Ne proiectăm singuri produsele noastre - bucătării din lemn masiv, PAL și plăci furniruite, precum si panouri kerrock. Desigur, producem echipamente de birou, scări, uși și alte produse în general, precum mobilier și ferestre.

Cel mai mare obstacol l-a reprezentat achiziționarea mașinilor corespunzătoare. Este imposibil să obțineți tot ce aveți nevoie peste noapte - este nevoie de mulți ani. În cazul nostru, a durat aproximativ 27 de ani pentru a achiziționa ceea ce avem acum, și încă nu am terminat.

Cheresteaua este achiziționată de la proprietarii de păduri locale și de la companiile forestiere. Procesul nostru din atelier începe cu bușteni - materia primă - și continuă cu tăierea, profilarea, debitarea pe transversală, rindeluirea și finisarea finală a lemnului.

Folosesc fierăstrăul Wood-Mizer datorită calității, mobilității și utilizării optime pe care o oferă, fără producerea de deșeuri excesive. Cu acest fierăstrău am reușit să folosim în mod constant întregul buștean, ceea ce înseamnă că un întreg produs solid este realizat dintr-un buștean.

Atunci când buștenii sunt tăiați în scânduri, le sortăm și le stivuim pentru uscare. Când lemnul este gata, este debitat și rindeluit. Apoi trece prin procesul de frezare și diferite tratamente intermediare, profilare, prelucrare CNC, finisarea marginilor. În cele din urmă, piesa de prelucrat este acoperită cu vopsea, ceară sau ulei, înainte de a fi asamblată.

Clienții noștri apreciază competența, calitatea și, bineînțeles, căldura casei lor după ce îi ajutăm să primească mobilierul de interior dorit. Efectuăm toate măsurătorile la fața locului și ne sfătuim clienții cu privire la produsele cele mai potrivite pentru mediul lor de viață. În cele din urmă, clienții noștri sunt foarte mulțumiți de produsul final odată ce ajunge în casa lor.

Recomand lucrul cu lemnul masiv pentru că oferă un sentiment de căldura. Este o materie primă pe care o puteți obține la nivel local și poate fi utilizată astfel încât să aducă satisfacție generațiilor viitoare.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri