• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Știri

O companie thailandeză de fabricare de paleți își dublează productivitatea cu un fierăstrău de retăiere Wood-Mizer

26 februarie 2020

O companie thailandeză de fabricare de paleți își dublează productivitatea cu un fierăstrău de retăiere Wood-Mizer

O fabrică modernă de paleți a înlocuit două fierăstraie verticale clasice cu un fierăstrău de retăiere Wood-Mizer și a dublat astfel productivitatea.  

“Avem clienți de pretutindeni din lume care ne-au însărcinat cu cerințe speciale, iar noi am proiectat fix acei paleți care să corespundă specificațiilor clienților”, ne împărtășește Pichit Chiamcharoen, managerul companiei Pallet Maker Group Co. “Am produs sute de modele pentru a se potrivi exact cerințelor clienților noștri.

“Fabrica noastră este o reflexie a modului cum ne desfășurăm afacerea. Când ajungeți în fabrica noastră, veți observa că am realizat o unitate de producție curată și economică din punct de vedere al consumului de energie, precum și faptul că folosim mașini care sunt de cea mai înaltă calitate și implementează tehnologie de ultimă generație.”  Un domeniu specific de îmbunătățire a eficienței a fost reprezentat de procesarea inițială de cherestea. În 2018, două dintre fierăstraiele verticale au fost înlocuite cu un fierăstrău de retăiere cu patru capete marca Wood-Mizer HR500.

“Problema cu fierăstraiele verticale clasice a fost că productivitatea nu era suficient de ridicată”, afirmă Pichit. “Fiecare fierăstrău vertical necesita doi lucrători pentru a produce doar o singură scândură pe rând.  
“Dar după ce am instalat modelul Wood-Mizer, produceam 4 scânduri dintr-o singură trecere. Productivitatea s-a dublat, dar consumul de energie a rămas la fel. Prin urmare, am considerat că randamentul fierăstrăului de retăiere HR500 este unul foarte ridicat.”

În ceea ce privește noile pânze Wood-Mizer cu tăietură subțire, Pichit consideră: “Pânzele Wood-Mizer îmi asigură o calitate a suprafeței net superioară comparativ cu pânzele fierăstraielor verticale de patru inch sau doi inch.”

Această companie reprezintă un bun exemplu al modului în care producătorii de paleți cu viziune din Thailanda pot lua decizii inteligente care să le mărească productivitatea și implicit competitivitatea pe piața globală de profil.


Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri