• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Știri

Mulțumită unui cuptor solar, cheresteaua este protejată de atacul insectelor și daunelor provocate de apă

2 ianuarie 2019

Mulțumită unui cuptor solar, cheresteaua este protejată de atacul insectelor și daunelor provocate de apă

Fermierul Nathan Brown s-a săturat să vadă cum cheresteaua pe care o lăsa la uscat sub cerul liber era atacată de insecte, așa că s-a decis să construiască un cuptor solar ...

"Cuptorul solar va ține departe acele mici insecte de lemnul meu ", afirmă Nathan. Designul cuptorului provine dintr-un set de planuri gratuite ale Universității Virginia Tech. Cu toate acestea, punerea cuptorului solar pe roți prin utilizarea unei remorci rulante renovate a fost ideea proprie a lui Nathan. "Am vrut ca acest cuptor să fie mobil, astfel încât să poată fi deplasat în jurul fermei și în alte locuri în care produceam cherestea", a spus el.

Folosind o fierăstrău Wood-Mizer LT15 cu pânză DoubleHARD, Nathan a tăiat 1,3 m3 de lemn pentru a finaliza proiectul. O combinație de plop, stejar roșu și pin conferă cuptorului un aspect estetic uimitor. Nu doar că Nathan a economisit în jur de 2.500 de dolari prin realizarea proiectului în regie proprie, ci el va câștiga bani și pe viitor, prin uscarea cherestelei direct la locul de producere. "Am început acest proiect pentru ca am vrut sa creez cherestea finisată de calitate superioara cu fierăstrăul LT15", a spus Nathan. Ca specialist în industria lemnului, cunoaște foarte bine că prețul lemnului crește dacă a fost uscat în mod corespunzător.

"Toată lumea care vede cuptorul admiră cât de frumos arată", ne împărtășește Nathan. "Realizarea acestui proiect nu ar fi fost posibilă fără LT15! Acum că s-a terminat, sunt pregătit să încep să debitez și să-mi încarc cuptorul cu cherestea.”

Samantha Alexander
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri