• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Știri

Modul în care în care un profesor din Malaezia și-a amenajat propriul atelier de tâmplărie

31 ianuarie 2019

Modul în care în care un profesor din Malaezia și-a amenajat propriul atelier de tâmplărie

Dl. Mohd Nazmie locuiește împreună cu familia sa în afara orașului Kota Bharu din Malaezia. Lucrează ca profesor de limba engleză, la o școală locală. Dar în același timp este și tâmplar. Prin această a doua meserie, oferă o nouă întrebuințare pentru copacii care altfel ar fi arși, producând și comercializând mobilier simplu pentru prieteni și clienții locali. Mulțumită unei investiții într-un fierăstrău Wood-Mizer LT15, el a găsit o piață rentabilă pentru acest tip de produse.

“Predau limba engleză de 10 ani la școală,” ne împărtășește Nazmie. “Cu zece ani în urmă, nu știam nimic despre lemn. Și nimic despre exploatarea lemnului cu ajutorul fierăstraielor. Dar am avut o doză de curaj, pasiune pentru lemn, și astfel am decis că trebuie să fac ceva în această privință. A început mai întâi ca un hobby. Nu mi-am imaginat că aș putea ajunge așa departe!”

“Exploatarea lemnului reprezintă o oportunitate de a câștiga mai mulți bani pentru ați crește copiii și trăi viața dorită. Cred cu tărie că deținând acest fierăstrău și efectuând o activitate part-time, vă puteți rotunji considerabil veniturile".

“Principalele mele produse sunt articolele de mobilier rustic, producând foarte multe mese din scânduri. De-asemenea, debitez lemn câteodată pentru prietenii sau clienții mei care au nevoie. O masă de sufragerie o pot vinde cu 3,000 - 4,000 RM (moneda Malaeziei, 1 Ringitt malaezian RM = 1 RON aproximativ, n.t.). Și am vândut peste 10 astfel de mese.”

“Am debitat toate tipurile de lemn cu fierăstrăul LT15. Personal, iubesc acest utilaj, deoarece mă ajută să tai orice fel de esență. După ce tai lemnul cu fierăstrăul LT15, îl rindeluiesc cu mașina de profilat/rindeluit MP150, care este atașată la fierăstrău. Cu ajutorul acesteia, pot fabrica profiluri sau doar rindelui scândurile. Astfel, după această prelucrare, nu mai trebuie să lucrez prea mult – eventual să asigur doar o șlefuire fină, apoi să aplic un strat de lac, după care gata! Iar cu fierăstrăul LT15, pot lucra de unul singur. Nu trebuie să angajez alt lucrător, eu sunt suficient.”

“Câteodată produc mese de sufragerie, biblioteci rustice, pantofare și chiar stupi de albine. Am fabricat 50-60 stupi de albine pentru unul din prietenii mei.”

Pentru a putea debita lemn de tembusu, Nazmie utilizează pânza de fierăstrău Wood-Mizer DoubleHARD.

“Este o pânză foarte bună, deoarece poate tăia aproape orice tip de lemn. DoubleHARD este foarte convenabilă și ideală pentru debitarea atât a lemnului de esență dură, cât și moale.”

“De fiecare dată când debitez lemn, fac poze și le încarc pe pagina mea de Facebook și pe site-ul web al companiei mele – Tembusu Woodworks. Multe persoane care vizitează pagina devin interesate și mă contactează.”

“Doresc să sfătuiesc persoanele care au un vis asemănător,” continuă Nazmie, “Dacă ai un vis, îndeplinește-ți-l. Cere sfatul părinților tăi sau soției. Dar cel mai important ești tu, și daca vrei să ți-l îndeplinești sau nu.”

“Există întotdeauna riscuri. Dacă vrei să faci ceva, dar te gândești doar la riscuri, nu vei reuși niciodată. Prin urmare trebuie să gândești pozitiv. Riscurile nu vor dispare niciodată. Dar trebuie să privești întotdeauna înainte.”Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri