• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Știri

Mașina de rindeluit / profilat MP360 de la Wood-Mizer generează profituri mai mari la Highlands Sawmill

29 ianuarie 2020

Mașina de rindeluit / profilat MP360 de la Wood-Mizer generează profituri mai mari la Highlands Sawmill

Highlands Sawmill este situată într-una din numeroasele văi fertile din afara orașului Harding - un loc care este de asemenea gazda vastelor culturi forestiere producătoare de cherestea din Weza și Singisi, în Africa de Sud.

Ferma de animale și exploatare a lemnului ajunsă deja la a treia generație este deținută de familia Hogg. Actualul proprietar, Geoff Hogg și-a extins plantația originală a tatălui său cu 740 de hectare, destinate acum producției de cherestea.

Suprafețele dedicate culturilor de pin și eucalipt produc bușteni pentru mobilier și lemn de calitate structurală, stâlpi tratați cu soluții cupru-crom-arsenic (CCA) pentru uz agricol și fibre pentru producția de hârtie.

Managerul atelierului, Gerhard Pretorius, declară: „Tehnologia Wood-Mizer a oferit coloana vertebrală pentru creșteri substanțiale ale producției și grad superior de recuperare din buștenii recoltați.”

În 2016 și 2017 au fost lansate cu succes două linii de fierăstraie Wood-Mizer.

Prima linie folosește un fierăstrău Wood-Mizer LT70 Remote cu un transportor la ieșire și punte de transfer către un circular Wood-Mizer EG300 pentru a produce cu precizie cherestea structurală din bușteni de șase metri lungime și diametru de până la 950 mm.
A doua linie este construită în jurul unui ferăstrău vertical dublu Wood-Mizer (TVS) și a unui fierăstrău de retăiere multi-lamă HR700. Linia prelucrează bușteni de pin mici cu diametre cuprinse între 150 și 250 mm în diametru și până la 4,8 m lungime, convertindu-i în lemn de calitate pentru mobilier.Cuptoarele progresive și compartimentele speciale sunt utilizate pentru uscare, în timp ce echipamentele de întreținere a pânzelor Wood-Mizer permit companiei Highlands Sawmill să-și întrețină singuri pânzele la standardul necesar.

Introducerea mașinii de rindeluit / profilat Wood-Mizer MP360 în anul 2018 a extins capacitatea fabricii de a converti perfect lemnul tăiat în produse din lemn finite, în paralel cu creșterea profitului.

Gerhard Pretorius afirmă: „Am căutat o mașină de rindeluit / profilat care ne-ar permite să prelucrăm materialul tăiat în produse rindeluite și profilate cu marje superioare.

„Nu am crezut niciodată că ne putem permite o mașină de rindeluit / profilat până când nu ne-a fost prezentată mașina MP360de la Wood-Mizer.

„Prețul mașinii și capacitatea de rindeluire și profilare pe patru fețe pe care o oferă o avantajează clar în fața oricăror alte modele concurente disponibile în prezent pe piață.

„Acum putem prelucra materialul tăiat în scânduri rindeluite și profilate de mare valoare dintr-o singură trecere. Astfel, am putut majora prețul / metru cub cu 200%. ”

Designul robust al mașinii MP360 permite prelucrarea scândurilor groase pe patru laturi, oferind o înălțime maximă de rindeluire/profilare de 160mm și o lățime maximă de tăiere de 360 mm. Odată cu prelucrarea pe o parte, o scândură și mai groasă poate fi prelucrată până la o înălțime de 230 mm și o lățime de 510 mm.

Cele patru motoare ale capetelor de tăiere au o putere de 3-5,5kW, cu viteza de avans fixată la 3-15m pe minut.Gerhard ne împărtășește: „Experiența Wood-Mizer și dedicarea serviciului destinat clienților fac ca investiția noastră să fie și mai utilă.”

Etienne Nagel

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri