• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Știri

Atelier vechi de tâmplărie din Germania modernizat

22 ianuarie 2020

Atelier vechi de tâmplărie din Germania modernizat

Mașina de rindeluit / profilat MP360 de la Wood-Mizer îmbunătățește viteza și precizia într-un atelier de tâmplărie german vechi.

Într-o frumoasă clădire utilizată aproape 100 ani ca atelier de tâmplărie, Montagebau Keller îmbină perfect experiența și abilitățile strămoșilor săi cu echipamentele inovative de prelucrare a lemnului de la Wood-Mizer. Situată în Gartow, în estul Saxoniei Inferioare, Germania, clădirea monument industrial protejat este folosită ca tâmplărie și atelier de prelucrare lemnoasă încă din 1923.

Moritz Kollenrott, principalul tâmplar al Montagebau Keller, explică: „Această clădire pe jumătate din lemn este construită în mod tradițional și este clasificată ca monument istoric. Mansarda mai deține chiar și motorul istoric cu aburi care a furnizat electricitate întregului sat. ”


Clădirea este remarcabilă - plină de echipamente de tâmplărie vechi și de istorie. Timp de zeci de ani, fostul proprietar a permis numeroșilor tâmplari să trăiască, să lucreze și să se instruiască la fața locului. Chiar și astăzi, urme ale artizanilor care au trăit și lucrat acolo pot fi identificate peste tot.

„Când am ajuns aici pentru prima dată am crezut că am intrat într-un muzeu”, spune Moritz. „Chiar dacă lucrez aici de mai bine de opt ani, încă mai descopăr mici unghere și crăpături. Este interesant să lucrez aici. ”
De mai bine de 14 ani, Montagebau Keller produce diverse articole din lemn, inclusiv mobilier, ferestre, uși, scări și carporturi. Până de curând, compania se baza pe metode tradiționale și mașini vechi pentru fabricarea produselor, dar cererea tot mai mare a depășit capacitățile echipamentelor existente.

Este extrem de important să fii precis cu dimensiunile scândurilor, iar mașinile vechi nu erau foarte precise în această privință. Drept urmare, s-a luat decizia de a înlocui câteva mașini vechi și de a trece la o mașină modernă de rindeluit/profilat Wood-Mizer MP360. De la instalarea sa, mașina de rindeluit/profilat a îmbunătățit semnificativ fluxul de lucru în atelier.

„Producem scânduri de diferite dimensiuni, de la cele de 1,5cm x 3cm la grinzi mari de 14cm x 14cm sau 16cm x 16cm. Înainte era greu să potrivești scândurile dimensiunilor exacte, dar noua mașină de rindeluit / profilat este foarte precisă, iar unghiurile sunt întotdeauna obținute la 90 de grade. Mașina MP360 este foarte precisă", afirmă Moritz.

Mașina MP360 rindeluiește și profilează scândurile pe toate cele patru laturi, dintr-o singură trecere, fapt care a accelerat considerabil lucrul în atelierul Montagebau Keller.

„Mașina MP360 aduce economie de timp și muncă. Înainte dura o zi întreagă fabricarea lemnului pentru un carport, acum îl fabricăm în aproximativ trei ore ”, remarcă Moritz.

Reducerea muncii manuale, eficiența crescută și capacitatea de a prelucra materialul de mari dimensiuni pe o singură mașină sunt mai multe caracteristici pe care Moritz le apreciază în special la mașina de rindeluit și profilat.

El afirmă: „Grinzile pe care le folosim au de obicei între șase și opt metri lungime - sunt groase, lungi și foarte grele. Mutarea lor între utilaje era obositoare și consuma mult timp. Acum procesăm întreg materialul pe o singură mașină, iar munca noastră a devenit mult mai ușoară.

„Am decis să devin tâmplar pentru a lucra cu un material frumos, versatil, care miroase și se simte bine. Mai mult, lucrez într-un loc unic, istoric și folosesc cele mai avansate echipamente profesionale. Este greu să găsești un loc de muncă mai bun ca al meu. ”

Autor: Paulina LewandowskaPrint

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri