• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Istoricul nostru

Wood-Mizer a fost înființată în anul 1982, având începuturi umile – un garaj în Indiana, SUA.  Donald Laskowski și Daniel Tekulve aveau o idee pentru eficientizarea tăierii lemnului și transformarea lui din bușteni în cherestea. Au creat ceva nou și au apărut noi oportunități. Deodată, oricine își putea produce singur lemnul de care avea nevoie, ușor și economic, producând o adevărată revoluție pentru producătorii de cherestea din întreaga lume. O fabrică, deschisă în Indianapolis, a produs după aceea peste 2500 de fierăstraie-panglică în doar 5 ani. Fierăstrăul-panglică la preț convenabil, care producea cherestea de o calitate în mod normal asociată cu utilaje mai scumpe, a avut succes!

Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982

Industria fierăstraielor-panglică portabile a crescut și clienții cereau fierăstraie-panglică de o productivitate mai mare. Wood-Mizer le-a răspuns prin lansarea seriei Super în anul 1997. Următorul fierăstrău-panglică a fost LT15 – cel mai mic model pus pe piață de Wood-Mizer până la acea dată.

În anul 1990, un antreprenor polonez și-a dat seama de posibilitățile implicate și a introdus produsele Wood-Mizer pe piața europeană. Sediul nostru central din Europa a fost stabilit în Kolo, Polonia, pentru deservirea piețelor din Europa, Africa și Asia. Compania a crescut pe măsură ce tot mai multe persoane aflau despre conceptul tehnologiei de debitare cu tăietură subțire a lemnului.

Astăzi, Wood-Mizer Industries este o companie internațională dinamică și modernă. Europa, Asia și Africa sunt toate deservite de sediul central european. Funcționând la standarde ISO 9001:2008, fabrica modernă are peste 300 de angajați. În 2007, s-a finalizat o nouă hală de producție pentru pânze, de 2400 m2, pentru a putea instala linii suplimentare de producție pentru pânze, precum și în scopul de a elibera spațiul în hala de producție pentru fierăstraie.

Wood-Mizer Europe new production hall 2014

În 2012 – 2013, s-au finalizat alte două construcții, adăugând peste 4.200 m2 de spațiu pentru producție și birouri. S-au finalizat o hală de producție mai mare, un centru de asistență pentru clienți și un atelier.

Numărul de centre service Wood-Mizer este în creștere, cu reprezentanțe în peste 100 de țări. În peste 30 de ani de activitate la nivel mondial, Wood-Mizer a produs peste 60.000 de fierăstraie-panglică, plus un număr impresionant de echipamente complementare pentru prelucrarea lemnului.