• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Istoricul nostru

Wood-Mizer a fost înființată în anul 1982, având începuturi umile – un garaj în Indiana, SUA.  Donald Laskowski și Daniel Tekulve aveau o idee pentru eficientizarea tăierii lemnului și transformarea lui din bușteni în cherestea. Au creat ceva nou și au apărut noi oportunități. Deodată, oricine își putea produce singur lemnul de care avea nevoie, ușor și economic, producând o adevărată revoluție pentru producătorii de cherestea din întreaga lume. O fabrică, deschisă în Indianapolis, a produs după aceea peste 2500 de fierăstraie-panglică în doar 5 ani. Fierăstrăul-panglică la preț convenabil, care producea cherestea de o calitate în mod normal asociată cu utilaje mai scumpe, a avut succes!

Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982

Industria fierăstraielor-panglică portabile a crescut și clienții cereau fierăstraie-panglică de o productivitate mai mare. Wood-Mizer le-a răspuns prin lansarea seriei Super în anul 1997. Următorul fierăstrău-panglică a fost LT15 – cel mai mic model pus pe piață de Wood-Mizer până la acea dată.

În anul 1990, un antreprenor polonez și-a dat seama de posibilitățile implicate și a introdus produsele Wood-Mizer pe piața europeană. Sediul nostru central din Europa a fost stabilit în Kolo, Polonia, pentru deservirea piețelor din Europa, Africa și Asia.

Aceasta se întâmpla în vara anului 1990. Compania a crescut pe măsură ce tot mai multe persoane aflau despre conceptul tehnologiei de debitare cu tăietură subțire a lemnului. Astăzi, fabrica poloneză Wood-Mizer Industries reprezintă o dezvoltare emblematică, care stabilește tonul pentru întreaga industrie.

Iată câteva momente marcante din călătoria de 30 de ani a centrului de producție european Wood-Mizer, situat în localitatea Kolo, din centrul Poloniei.

• Fabrica Wood-Mizer este echipată cu cele mai avansate utilaje robotizate pentru prelucrarea metalelor din Japonia și Germania și investește constant în cele mai noi echipamente tehnologice și competențe profesionale ale lucrătorilor.

• Atelierele, depozitele și birourile Wood-Mizer au o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, repartizați pe un teren de nouă hectare.

• Producția pânzelor Wood-Mizer dezvoltate de companie special pentru tăierea lemnului și care a devenit un model de calitate în industrie, este certificată conform standardului ISO 9001: 2015. Gama de scule de tăiere de sub marca Wood-Mizer TOOLS include peste 2.500 de modele de pânze cu bandă îngustă și lată, cuțite de rindeluit, pânze pentru fierăstraie cu cadru, pânze circulare; gama este în continuă extindere.

• Aproximativ 400 de angajați lucrează în fabrica europeană Wood-Mizer. Wood-Mizer oferă programe de pregătire avansată, rambursarea costurilor pentru învățământul superior și investește în angajați în multiple moduri. Producția este îmbunătățită continuu folosind metodele de fabricație LEAN.

• Wood-Mizer’s Design Bureau este formată dintr-o echipă de ingineri de înaltă calificare care lucrează în tandem cu colegii lor americani, dezvoltând soluții tehnologice unice pentru debitarea eficientă a lemnului. În special, noua linie de echipamente industriale TITAN reprezintă atât rezultatul proiectării de fierăstraie, cât și pe cel al producției de echipamente pentru sarcini specifice clienților.

• Fabrica poloneză Wood-Mizer furnizează echipamente și instrumente pe patru continente - Europa, America, Asia și Africa. În lumea modernă, calitatea echipamentelor tehnologice trebuie să fie susținută de disponibilitatea serviciului post-vânzare. Centrele de servicii Wood-Mizer cu depozite de piese de schimb și specialiști cu experiență operează în 110 țări.

Wood-Mizer Europe new production hall 2014

În prezent, Wood-Mizer și-a diversificat activitatea, făcând un pas înainte. Astfel, o altă fabrică europeană, situată în Suedia, a devenit parte a grupului Wood-Mizer Corporation. Wood-Mizer AB produce mașini de rindeluit / profilat universale compacte de înaltă calitate. În acest fel, ideea Wood-Mizer de a furniza echipamente care prelucrează lemn de la bușteni până la produse finite este atinsă.

Wood-Mizer a produs peste 80.000 de fierăstraie care sunt în exploatare astăzi în întreaga lume.

De asemenea, vă puteți si Dvs. alătura familiei Wood-Mizer.