• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Știri

Wood-Mizer România la ceas aniversar!

23 octombrie 2018

Wood-Mizer România la ceas aniversar!

Anul aceasta producătorul de fierăstraie-panglică Wood-Mizer a sărbătorit 10 ani de prezenţă cu filială pe piaţa din România. Cu această ocazie a avut loc un eveniment festiv în prezența clienților, colaboratorilor, presei de specialitate, președintelelui grupului Wood-Mizer - John Smith, directorului de vânzări pe Europa, Africa și Asia - Krzysztof Kropidłowski. În 2008, anul înfiinţării filialei Wood-Mizer de la Sibiu primul angajat al firmei a fost dl. Adrian Echert, un tânăr ambițios în vârstă de numai 22 de ani. Anul 2009 a fost anul în care criza a început să își facă resimțite efectele și în țara noastră așa că dl. Echert a fost directorul și singurul angajat al filialei pentru un an și jumătate. Perioada care a urmat a fost o perioadă de creștere și de dezvoltare a filialei din România.

“Istoria noastră în România începe practic în 1995, atunci a fost făcută prima vânzare a Wood-Mizer către România. A fost un LT40 mobil vândut către domnul Radu Bocăniciu, el a fost și reprezentant Wood-Mizer într-o oarecare măsură în anii ce au urmat, până când am avut alți doi reprezentanți dintre care unii sunt familia mea, părinții mei, de aici și legătura cu șansa pe care am avut-o să ajung la cârma acestei firme. Cei doi reprezentați erau compania familiei mele și Rofelix reprezentații din Cluj, au avut rezultate foarte bune ambii în ceea ce privește vânzarile de utilaje și pânze. În 2008 cei de la fabrica din Polonia pentru a ajuta la creșterea continuă a vânzarilor și a oferi un service cât mai bun pentru toate utilajele care erau deja vândute și urmau a fi vândute au deschis filiala din Sibiu. Eu am preluat firma la 1 octombrie și tot la 1 octombrie am facut 10 ani în cadrul filialei, motiv pentru care am fost premiat, atunci s-a deschis și filiala. La 14 octombrie 2008 am făcut primele achiziții din Polonia și de atunci am tot crescut.” – a spus dl. Adrian Echert în fața clienților prezenți în număr mare la sărbătoarea de la Sibiu.
Un alt moment important pentru filiala din România l-a reprezentat anul 2014 despre care vorbește dl. Echert: “În 2014 ne-am mutat în casa nouă pentru că spațiul nu era suficient, nu aveam unde să ținem utilajele pe care trebuia să le aducem, nu aveam spațiu pentru pânze și toate piesele necesare în activitățile de zi cu zi, dar aveam planuri de viitor pe care le-am îndeplinit. Doream să producem propiile pânze pentru a fi flexibili și a putea să venim în întâmpinarea dorințelor clienților. De la 3 angajați câți eram în 2014 astăzi suntem 9. Avem producția de pânze și servicii de reascuțire, avem stocuri foarte mari de pânze bandă, tot ce înseamnă piese de schimb pentru utilajele pe care le comercializăm și în continuare vrem să creștem pentru a oferi servicii cât mai bune.”

Wood-Mizer și-a dezvoltat constant gama de produse. Cele mai importante achiziții au fost: un producător din Africa de Sud care produce gama utilajelor Titan, utilaje de capacitați foarte mari, de până de 100mc pe schimb și producătorul suedez de utilaje de prelucrare secundară MOReTENs  care produce acum mașini de profilat și rindeluit Wood-Mizer.

Utilajele Wood-Mizer sunt împărțite în: gama profesională - de la LT15 până la LT70, gama industrială în care intră și fierăstrăul-panglică WB2000, utilaj prezentat în demonstrațiile care au avut loc în cadrul evenimentului din 20 octombrie din Sibiu, dar și utilaje care nu sunt destinate pieței noastre gen WB1000 care debitează bușteni de capacitate foarte mare. Wood-Mizer mai produce și comercializează: aparate de întreținere a pânzelor, circulare de tivit și linii întregi de procesare a buștenilor cu diametre reduse.
Compania americană are o prezență în peste 100 de țări cu reprezentanți, iar filiale, precum cea de la Sibiu mai sunt în Marea Britanie, Rusia, Norvegia, Germania, Franța; filiale regionale sunt în Singapore care se ocupă de partea de Asia, Africa de Sud care ocupă cu toată Africa, Brazilia care se ocupă de America de Sud, Canada. La nivel global sunt peste 70.000 de utilaje Wood-Mizer instalate, cel puțin 70.000 de oameni lucrează pe utilajele Wood-Mizer în întreaga lume.

La nivelul Uniunii Europene Wood-Mizer înregistrează anul acesta o creștere până la o cifră de 22 de milioane de euro până în luna octombrie. Filiala din România are anul acesta un an extraordinar care a început foarte bine și merge în continuare la fel de bine. Un an foarte bun în istoria filialei de la Sibiu a fost 2014 și datorită unor proiecte derualte pe fonduri s-a înregistrat o cifră de afaceri de 2,2 milioane euro, anul acesta este preconizat a se depăși anul 2014 cu o estimare a cifrei de afaceri de 2,6 milioane euro. Ca număr de utilaje în Europa se vând anual  ca și medie circa 1300 de unități, medie care anul acesta va fi depășită. În 2018 în România s-au vândut deja 69 de utilaje, până la sfârșitul anului estimările dau un număr de 85 de utilaje.

Prima ediție pentru Ziua Clientului la Wood-Mizer a avut loc în 2012. Manifestarea a avut ca model evenimentele organizate de filialele din Polonia și Germania. Printre clienții prezenți la Ziua Clientului din acest an s-au numărat și clienți care au participat la prima ediție, unii chiar la toate edițiile: 2014, 2015, 2016.

Pentru Ziua Clientului din aceste an dl. Adrian Echert a prezentat surprizele cu care și-au așteptat clienții: “Pe lângă faptul că sărbătorim 10 ani în România vrem să vă oferim cât mai multe lucruri, vorbim de promoții și reduceri. Ca de fiecare dată am încercat să vă facem drumul până aici să se merite cu vârf și îndesat. Anul aceasta o să avem la tot ce înseamnă piesă de schimb 15% reducere la orice comandă. La pânze 20% reducere la orice cantitate cumpărată. La utilaje, anul acesta deja am avut o reducere importantă pentru că am împlinit 10 ani și am avut și diferite promoții de-alungul anului, pentru ziua de astăzi tot ce se comandă și se plătește ca avans în timpul săptămânii viitoare beneficiază de încă 5% reducere față de promoția standard de 10% la orice utilaj din gama profesională. 5% reducere au și toate utilajele de ascuțit și ceaprăzuit și circularul de tivit EG300  comandate astăzi.

În cursul anului am avut promoția denumită SuperSăptămână când fabrica producea un singur tip de utilaje și îl vindea la un preț foarte bun. Astăzi avem rezervate cu SuperSăptămâna 8 utilaje LT20 care de la 18.800 de euro sunt reduse la 15.500 euro. După modelul primul venit / primul servit. Utilajele sunt echipate cu tot ce trebuie: cu decojitor, calculator, sistem hidraulic.

O noutate este modelul LT70 cu cap Wide. Asta înseamnă că pe lângă capul mai lat ce permite tăierea unui buștean cu un diametru mai mare și pânzele sunt de 50mm, sunt pânze mai late. Modificarea aceasta vine la cerința multor clienți, dar și a testelor făcute de colegii noștri din America care au spus că funcționează foarte bine. Utilajul LT70 cu cap Wide prezent aici este la un preț special 29.940 de euro.

Pentru clienții care au achiziționat anul acesta din ianuarie până în octombrie  sau aveți avansul plătit pentru un utilaj de la LT15 în sus și inclusiv circulare puteți participa la Marea Tombolă pentru Ziua Clientului. Premiul I este un aparat de ascuțit industrial BMS500 în valoare de 4.000 euro, Premiul II - un aparat de ceaprăzuit automat BMT250 în valoare de 3.000 de euro și premiul 3 sunt 60 de pânze în valoare de aproximativ 1.000 de euro.”


Clienții prezenți la evenimentul aniversar au putut vedea la lucru următoarele utilaje din portofoliul Wood-Mizer: fierăstrăul panglică WB2000, fierăstrăul panglică LT70 cu cap WIDE, fierăstrăul panglică LT20, mașina de rindeluit /profilat pe patru laturi MP260, circularul de tivit EG300, mașini de ascuțit și ceaprăzuit pânze, pânze. După prezentări clienții au fost invitați să se bucure de masa și de programul artistic pregătit.

Filiala Wood-Mizer din România și dl. Echert au primit din partea președintelui grupului John Smith, prezent la eveniment, o placă aniversară și un cadou pentru anii de angajament, ca semn de prețuire și apreciere a filialei românești: “Avem o placă pe care ți-o poți afișa în birou pe care scrie: <Felicitări Wood-Mizer România pentru 10 ani de activitate. Vă mulțumim pentru anii de angajament ca reprezentați excelenți ai Wood-Mizer în România.  John Smith - președinte și Robert Baginski președinte Wood-Mizer Polonia>. Și mai sărbătorim ceva astăzi, nu sărbătorim numai 10 ani ai filialei, ci și 10 ani de activitate ai unuia dintre angajații noștri. Felicitări Adrian Echert care primește un premiu de mulțumire pentru munca depusa și pentru angajament, pentru contribuția zilnică la dezvoltarea dinamică a companiei noastre. Apreciem foarte mult contribuția ta la misiunea și la cultura grupului Wood-Mizer. Îți doresc mult succes în viața personală, dar și profesională.” – John Smith.

Autor: Ionut Vinatoru, RWIm magazine

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri