• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Știri

Un hambar mare în centrul statului Vermont (SUA) a fost dedicat cercetării în permacultură

7 noiembrie 2018

Un hambar mare în centrul statului Vermont (SUA) a fost dedicat cercetării în permacultură

Pe o fermă de 70 hectare din centrul statului Vermont (SUA), Ben Falk a construit un hambar pe care l-a transformat în centru de cercetare și loc de desfășurare a cursurilor de permacultură. Permacultura este o modalitate de proiectare și design a așezărilor umane și sistemelor agricole perene, bazată pe imitarea relațiilor ce există în ecosistemele naturale, n.t..

Având cherestea ce putea fi recoltată din propria fermă, Ben a angajat un meseriaș local în debitare lemnoasă, pe nume David Johnson, specialist de-asemenea în construcțiile cu cadru din lemn. Rezultatul a fost un uimitor hambar cu 3 etaje, ridicat în întregime din lemn recoltat de la fermă. Cu ajutorul fierăstrăului său hidraulic LT40 echipat cu pânze BiMetal de la Wood-Mizer, David a debitat 70 metri cubi de pin alb și roșu pentru structura din lemn a hambarului.

Construind în stil tradițional din lemn cu îmbinare cu cep și crestătură,  David a fost ajutat de o echipă competentă de constructori, care l-au asistat la fundație, ridicarea pereților și acoperiș. David afirmă la final că portabilitatea, viteza și capacitatea de a produce material de mărimea necesară au reprezentat factori cheie pentru finalizarea structurii hambarului în doar 10 săptămâni.

Pe durata următoarelor luni, când au fost fixate plintele și pardoseala, hambarul a fost complet finalizat. Ben a estimat o economie la materiale de 25.000 USD, recoltând lemnul necesar direct de la fermă și contractându-l pe David pentru debitarea și construcția hambarului cu amprenta la sol de 12x22m. Ben afirmă că toată lumea adoră noul centru de cercetare. “Sunt incredibil de fericit să văd finalizat acest hambar spectaculos,” spune Ben.

Autor: Chase WarnerPrint

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri