• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Știri

27 aprilie 2018

Un fierăstrău mobil îi poate ajuta pe clienți să economisească banii de transport al buștenilor

"Nu mai avem nevoie de tractor pentru a scoate bușteni din pădure,nici de camion pentru transportulscândurilor produse în locația clientului", ne spun frații Geronazzo, deținătorii unui fierăstrău mobil în Italia.

Micul oraș Valdobbiadene, amplasat la poalele Alpilor Italieni, este casa fraților Sergio și BrunoGeronazzo. Ei au descoperit o oportunitate de afaceri unică:  operarea unui fierăstrău mobil, pentru a veni în ajutorul celor care trebuie să producă cheresteaua în zonele montane inaccesibile.

"Ne-am născut și am crescut în mijlocul buștenilor, a scândurilor și într-o grămadă de rumeguș", ne spune Bruno cu mândrie, reamintind pasiunea pe care tatăl său a pus-o în afacereacuchereste a familiei. Dar Bruno admite că aceasta este "o meserie care dispare". Gaterele mari sunt adesea închise. Fermele familiale, micile tâmplării și persoanele care au lucrat cândva cu lemn local nu mai pot face ceea ce obișnuiau, deoarece nu mai au acces la fierăstraie. "Ideea noastră s-a născut de acolo", spune Bruno. "O afacere de procesare a lemnuluidezvoltată acasă."

Visul fraților Geronazzo a devenit realitate prin achiziționarea unui fierăstrău Wood-Mizer LT40, un model mobil hidraulic cu motor diesel. "Am observat acest utilaj în timpul unei expoziții comerciale și ne-am îndrăgostit repede de el", explică Sergio. "Datorită fierăstrăului, putem merge direct în locurile în care au fost tăiați buștenii și putem să ne facem meseriachiar acolo: ajungem cu LT40, încălzim motorul în doar câteva minute și începem să lucrăm."

"În acest fel", continuă Sergio, "eliminăm problema transportului și ajutăm clienții noștri să economisească bani. Nu mai avem nevoie de tractor pentru a scoate bușteni din pădure,nici de camion pentru transportulscândurilor în locația clientului. "

LT40 are două avantaje pe care frații Geronazzo le utilizează pentru o tăiere precisă. Primul este dispozitivul de comandă SetWorks electronic, care permite utilizatorului să stabilească măsurători precise ale scândurilor pe care dorește să le taie, fără a verifica manual scara de măsurare pentru fiecare scândură în parte.

"Cu SetWorksde la Wood-Mizer, putem fi foarte preciși", spune Bruno. "Am debitat scânduri, care audoar 7 mm grosime. Deci, putețităia o scândură, aduceți înapoi capul fierăstrăului, iar când sunteți gata pentru următoarea tăietură, este deja măsurată. Este foarte simplu și foarte rapid. "

În al doilea rând, Bruno și Sergioutilizeazăpânze specifice Wood-Mizer pe baza tipului de lemn tăiat. "Wood-Mizer își realizează propriile pânze", spune Sergio. "Există una pentru fiecare tip de lemn, de la lemn mai moale la lemn mai dur și mai fibros. Putem conta pe aceste pânze care întotdeauna realizează cele mai bune tăieturi".

Versatilitatea modelului LT40 a permis, de asemenea, fraților Geronazzo să creeze relații profitabile cu alte companii locale din industria lemnului, în special cu cele care recuperează materiale din case vechi și le readuc la viață.

"Acum un an," își reamintește Sergio, "am reușit să recuperăm câteva grinzi frumoase vechi de lemn din ferma Val Venosta, grație fierăstrăului LT40. Am avut grijă să le tăiem la fața locului, iar o altă companie le-a procesat. Lemnul a fost utilizatla podele din lemn, mobilier și la o cabană fermecătoare. "

Autor: Martina Valentini, ItaliaPrint

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri