• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Știri

Reconstrucția cu lemn recuperat după cel mai grav incendiu de pădure din Africa de Sud

4 octombrie 2018

Reconstrucția cu lemn recuperat după cel mai grav incendiu de pădure din Africa de Sud

În luna iunie 2017, pe fondul unei veri neobișnuit de secetoase, un incendiu devastator s-a răspândit rapid în zona din jurul satului Knysna, Africa de Sud. Incendiul a ucis șapte oameni și a distrus peste 1.000 de locuințe și fabrici, lăsând sub cerul liber peste 10.000 de locuitori.

Daniel Hennessey, proprietarul companiei Timber Village Furniture Manufacturers din Knysna, s-a aflat printre cei afectați de incendiu.


“S-a întâmplat pe 6 iunie, aproximativ între orele 10:00 și 16:00 după-amiaza,” își amintește Daniel. “Era un vânt foarte puternic. Incendiul a debutat la primele ore ale dimineții zilei precedente, și s-a tot răspândit, iar noi am crezut inițial că suntem bine, pentru că nu s-a întins peste râu. În cele din urmă, s-a întins și peste râu, iar întreaga vale a fost cuprinsă de flăcări.”

Knysna și zonele înconjurătoare sunt cunoscute pentru resursele bogate de lemn și pentru pădurea indigenă Tsitsikama Forest, loc declarat patrimoniu mondial. Regiuni întinse de păduri de pin comercial se întind pe tot cuprinsul Capului sudic, unde se află satul Knysna și Golful Plettenberg.

Datorită acestei cantități mari de păduri cu proprietăți de ardere rapidă și vânturilor puternice de peste 90 km/h, incendiul s-a răspândit în timp record. “S-a atins o temperatură de 2,000 grade,” spune Daniel. “Mi-a topit geamurile mașinii.”


Calamitatea a făcut pe locuitorii satului Knysna să se simtă lipsiți de speranță, însă Daniel și echipa sa nu erau pregătiți să renunțe. În dimineața următoare, Timber Village a început să curețe copacii ce puteau fi recuperați și resturile lăsate de incendiu.

În doar câteva săptămâni, Timber Village a început procesul de reconstrucție. Cu un fierăstrău nou Wood-Mizer LT20B și o echipă entuziastă de lucrători, Daniel și comunitatea sa au propus demararea unui proiect care să readucă viața și speranța în satul și afacerea lor.

“Scopul acestui proiect este de a ajuta comunitatea să taie lemnul și să folosească cheresteaua rezultată în reconstrucția caselor,” explică Daniel. “Este un proiect comunitar din care învățăm abilități noi, dar și să ridicăm oamenii căzuți fără speranță.”

Unul din primele fierăstraie vândute vreodată de Wood-Mizer Africa a mers în Knysna în urmă cu mai mulți ani. Relația strânsă dintre Wood-Mizer și satul Knysna au permis companiei Wood-Mizer Africa să se alăture efortului de salvare început după incendiu.

Daniel explică faptul că, în prezent, fierăstrăul Wood-Mizer este utilizat pentru reconstrucția infrastructurii comunitare. Odată încheiat acest proiect, fierăstrăul va funcționa în cadrul unității de prelucrare a lemnului, pentru instruire și dezvoltarea microîntreprinderii denumite Knysna Timber Village. Prin acest proiect, Timber Village caută să inspire noi speranțe în viața fiecărei persoane din comunitate.

Etienne Nagel, reprezentantul Wood-Mizer Africa, îl sprijină pe Daniel și Proiectul Timber Village. “Scopul nostru este de a îmbunătăți viața oamenilor din Africa și de a produce cumva o schimbare,” declară acesta. “Credem cu tărie că este foarte important pentru companie nu doar să fie un producător de cherestea, ci să aducă o diferență de calitate în viața oamenilor.”

Wood-Mizer, împreună cu organizațiile de caritate din întreaga regiune a Africii de Sud, au donat provizii de urgență, alimente, produse de prim ajutor, apă și au alocat timpul necesar să ajute oamenii să își refacă viața. O comunitate devastată a fost transformată într-o oază de speranță ca prin miracol.


Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri