• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Știri

22 mai 2018

Fierăstrăul LT10 a mărit profitul unei fabrici din Slovenia

Reprezintă un fapt bine cunoscut că declinul economic aduce dificultăți, dar nu se vorbește prea mult despre oportunitățile care apar în același timp. Dacă afacerea este deschisă schimbării, perioadele de criză economică pot fi chiar benefice pe termen lung pentru respectivele companii.

"Înainte de criză, 85% din activitatea noastră se se adresa companiilor din industria metalurgică", ne împărtășește Sasko Taks, proprietarul fabricii Graplas din Slovenia. În 2008, comenzile au scăzut dramatic, iar perspectivele nu arătau prea bine. Antreprenorul știa că trebuie să facă ceva diferit, pentru a rămâne pe piață.

"Vechiul nostru fierăstrău nu putea sa debiteze bușteni mai mari de 45 cm în diametru", explică Sasko, "Aveam nevoie de o capacitate superioară". Astfel, Sasko a achiziționat un fierăstrău Wood-Mizer LT10 pentru a spori producția cu o investiție redusă.

Fierăstrăul Wood-Mizer LT10 este un fierăstrău de bază care transformă buștenii în cherestea de înaltă calitate și costă o fracțiune din costul altor fierăstraie. Acest fierăstrău vine însoțit de un motor electric de 5,5kW, cadru modular, și poate debita bușteni de până la 70cm în diametru. Operatorul setează înălțimea de tăiere cu ajutorul unei pârghii manuale, iar pentru a tăia, pur și simplu împinge capul de tăiere înainte.

"Sincer, prețul a fost atât de bun, încât l-am cumpărat fără ezitare", își amintește Sasko. Singura mea temere era dacă o mașină atât de mică și ieftină ar putea tăia bușteni de diametru mare". Însă, după câteva zile de lucru, era mulțumit. A publicat chiar un videoclip pe YouTube despre micul lui fierăstrău LT10, care taie cu succes un buștean de 1m in diametru!

Motorul electric de 5,5kW consumă mult mai puțină energie decât vechiul utilaj, în condițiile în care debitează bușteni mai mari. O altă îmbunătățire care aduce economii substanțiale de bani o reprezintă pânza îngustă folosită pentru tăierea lemnului. Lățimea pânzei este de numai 2mm, astfel că din fiecare buștean rezultă mai multă cherestea și mai puțin rumeguș. Acum, modelul LT10 îi oferă lui Sasko o scândură în plus la fiecare buștean, ca rezultat direct.

Compania lui Sasko continuă să rămână ocupată cu comenzi de lemn. Ei produc cutii de lemn pentru un celebru producător sloven de cuțite. Volumul lor de lemn nu trebuie să fie ridicat, deoarece valoarea produselor finale din lemn este una ridicată.

"Este greșit a te concentra doar pe volum", împărtășește Sasko Taks. "Este important să ții cont de modul în care obții profit și să încerci să faci produse care necesită mai puțin lemn, dar care au ca rezultat valori adăugate mai mari".

"După câțiva ani de utilizare a fierăstrăului LT10, nu am înregistrat nici o problemă tehnică majoră", împărtășește Sasko. "Reprezentantul Wood-Mizer din Slovenia se ocupă de ascuțirea pânzelor, care este convenabilă și rapidă. Sunt foarte satisfăcut de echipament. A fost o idee bună să cumpăr fierăstrăul LT10, acesta a apărut pe piață exact la timp pentru noi. "Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri