• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Știri

29 iulie 2018

De la copac la masă: Proprietarul unui ferăstrău hidraulic Wood-Mizer își construiește prima masă

Frumoasa masă de bucătărie din stejar alb și nuc a primit peste 1.500 de voturi online și l-a făcut pe Nathan Elliott câștigător al premiului de popularitate "People’s Choice Award" al concursului rezervat clienților Wood-Mizer.

Când Nathan Elliott a prins blatul mesei de cadrul de susținere a putut în sfarsit să vadă rezultatele muncii sale istovitoare. “În mod normal aș vinde cheresteau altor tâmplari și nu aș putea vedea rezultatul final al unei activități pe care eu o încep”, a spus Nathan. Având propriul său ferăstrău hidraulic Wood-Mizer, Nathan a putut astfel să selecteze, să recolteze și să prelucreze buștenii pentru a-și construi prima masă.

Masa lui Nathan în stil rustic are blatul din stejar alb și picioarele din nuc negru (american). “După prelucrarea brută a cherestelei până la dimensiunile finale am făcut 90% din lucrările de tâmplărie și finisare doar cu unelte manuale”, a spus Nathan. “Acesta a fost primul meu proiect mare de prelucrare a lemnului”, a spus Nathan. “Întotdeauna am vrut să încep să construiesc mese rustice, de fermă. Această lucrare mi-a sporit încrederea în mine si m-a condus spre alte proiecte.” Masa lui Nathan a fost bine primită și a căștigat premiul de popularitate "People’s Choice Award" acordat în cadrul concursului pentru clienți Wood-Mizer din 2017, cu peste 1.500 de voturi online primite. Prietenii lui Nathan știau că deține un ferăstrău hidraulic dar au fost surprinși să-i vadă noua creație și curioși să afle cum a reușit să construiască un mobilier așa de  frumos. Masa a adus afacerii sale o creștere a profitabilității și a condus la mai multe cereri pentru lucrări de tâmplărie, în primul rând de la soția sa.

Stilul rustic are o popularitate din ce în ce mai mare. Este o formă de artă în care mulți lucrători în domeniul lemnului se perfecționează ani de zile, iar procesul de la copac la masă ca obiect final al prelucrării “Tree to Table” este cu adevărat special. “Oricine poate cumpăra cherestea, dar cunoștințele și abilitațile necesare de a produce dintr-un buștean cheresteaua pentru un anumit proiect, este ceva ce puțini pot spune că le dețin”, a spus Nathan.

Samanta Aleksander
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Bine ați venit

Aici veți afla cum proprietarii de fierăstraie-panglică Wood-Mizer din întreaga lume dezvoltă în mod activ economiile locale printr-o procesare mai sustenabilă și mai profitabilă a lemnului.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre Wood-Mizer sau despre oricare dinte aceste articole.

Pagina de știri